Wetenschap & Technologie, Growth Mindset, Burgerschap en Wereldoriëntatie lessen

Volledig verzorgde lessen voor de basisschool

Ben je op zoek naar leuke, onderzoekende en leerzame lessen voor jouw leerlingen? Wij verzorgen lesprogramma’s rondom actuele thema’s zoals Wetenschap & Technologie, Growth Mindset, Burgerschap en Wereldoriëntatie.

Een ruim aanbod van onderzoekende lessen

De basis van ons aanbod is ons portfolio van meer dan 40 verschillende lessenseries. De lessen zijn ontwikkeld met aandacht voor de interessegebieden van het kind en op basis van de 7 stappen van onderzoekend en ontwerpend leren.

Inclusief lesbrieven, lesmaterialen en docenten

Door onze jarenlange ervaring zijn wij een flexibele en betrouwbare gesprekspartner. Wij ontzorgen de scholen waar mogelijk en leveren standaard een complete oplossing, inclusief de lesmaterialen, docenten en lesbrieven.

Inzetbaar waar en wanneer het jou het beste uitkomt

Onze lessen kunnen worden ingezet in het kader van werkdrukverlaging, tijdens de reguliere lessen, na schooltijd, voor een plusklas en nog veel meer. Ook het aantal lessen en de duur van de lessen kan aangepast worden naar jouw behoefte.

Onze aanpak

Wij geloven sterk in de kracht van verwondering en nieuwsgierigheid bij kinderen. Door kinderen al vroeg in aanraking te laten komen met W&T en de basisvaardigheden van onderzoekend en ontwerpend leren, ontdekken ze waar hun talenten liggen, kunnen ze de wereld om hen heen beter begrijpen en leren ze beter om te gaan met tegenslagen.

Door de lessen aan te laten sluiten bij de leef- en fantasiewereld van kinderen is de eerste stap gezet naar plezier, zelfverzekerdheid en succes!

De leerlingen krijgen zelf inzicht in de vaardigheden die ze aanleren en zijn in staat deze verder te ontwikkelen en waar nodig in te zetten. Op deze manier worden ze klaargestoomd voor de toekomst. En de de lessen zijn ook nog gewoon leuk!

ontdek onze lessen

We laten je graag zien hoe we werken!

Meld je aan en ontvang 10% korting op de eerste lessenserie.

Onderzoekend en ontwerpend leren

Alle lessen van Junior Campus zijn opgebouwd vanuit de zeven stappen van Onderzoekend en Ontwerpend Leren. Dit betekent dat in een lessenserie van gemiddeld 8 weken elke stap aan bod komt. Van probleemverkenning en oplossingen bedenken tot aan de resultaten kunnen presenteren. Daarbij hebben de lessen een duidelijke en gestructureerde opbouw waarbij sommige lessenseries naar een einddoel werken en andere lessen op zichzelf staan. Het aanleren van de verschillende basisvaardigheden die horen bij deze 7 stappen staan in elke les centraal.

Enthousiaste docenten

Onze docenten komen vanuit verschillende richtingen. We hebben veel docenten van de Pabo en de UPVA maar ook van de studies Psychologie, Pedagogiek, Biologie, Natuur- en Sterrenkunde. Zij hebben allemaal gemeen dat ze het leuk vinden om samen met de leerlingen uitdagingen aan te gaan en op onderzoek te gaan. Voordat ze aan de slag konden bij Junior Campus hebben zij een cursus gevolgd, en hebben ze de eerste lessen intensieve begeleiding gehad. Uiteraard zijn ze allemaal in bezit van een VOG verklaring.

Duidelijke afspraken

We spreken van te voren af wat je kan verwachten en wat we van de school verwachten. Welke lessen we geven, wanneer en hoe lang en voor welke groepen. Daarnaast ontvang je altijd eerst een vrijblijvende offerte waarin alles wat we hebben afgesproken staat opgeschreven. Tijdens de looptijd kunnen er altijd in overleg nog aanpassingen gemaakt worden als de situatie daar om vraagt. Daarnaast heb je een vast contactpersoon die altijd goed bereikbaar is.

Altijd een oplossing

Geen school is hetzelfde of wil precies hetzelfde. Daarom gaan we altijd eerst met je in overleg wat de wensen en de eisen zijn. Misschien ben je op zoek naar een tijdelijke oplossing in het kader van het lerarentekort, of wil je dat alle leerlingen leuke techniek lessen krijgen. Misschien zoek je een structurele implementatie van W&T bij je op school, of ben je op zoek naar een doelab? We kunnen voor alles een oplossing vinden die bij jouw school past. Op maat gemaakt dus!