ONLINE LESSEN SCIENCE LAB JUNIOR

In de online lessenserie Science Lab Junior van Junior Campus doen de deelnemers onderzoek naar verschillende natuurkundige en scheikundige verschijnselen zoals chromatografie, zwaartekracht, chemische reacties en oppervlaktespanning. Maar ook leren ze door middel van verschillende proefjes en experimentjes meer over moleculen en de werking van verschillende stoffen. De deelnemers worden uitgedaagd om hun zintuigen te gebruiken, te voorspellen en goed te waarnemen. Alle observaties worden bijgehouden in het Junior Campus logboekje.

Tijdsduur

6 lessen van elk 45 minuten

Voor leerlingen uit

Groep 3, 4 en 5

Geschikt voor

Basisschool en bso

Behandelde kerndoelen

42, 44, 55

Over de lessenserie

De lessenserie science lab junior bestaat uit 6 lessen die elk ongeveer 45 minuten in beslag nemen.

De lessen zijn zo opgesteld dat de deelnemers geheel zelfstandig en in eigen tempo aan de slag kunnen met de opdrachten. Tijdens de online lessen worden de leerlingen uitgedaagd om zelf na te denken, te experimenteren en onderzoek te doen.

For privacy reasons Vimeo needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid.
Ik Accepteer

Inhoud lessenserie

Begrippen & Vaardigheden

Deelnemers leren de betekenis van de volgende begrippen:
Licht, zwaar, zinken, drijven, mengen, chemische reacties, chromatografie, moleculen, atomen, deeltjes, elektriciteit, oppervlaktespanning en zwaartekracht.

Deelnemers oefenen de volgende vaardigheden:
Experimenteren, samenwerken, voorspellen, ontwerpen, waarnemen, samenhang ontdekken, kritisch denken, vastleggen, presenteren, verklaren, vertrouwen, vragen stellen.

Behandelde kerndoelen:
42, 44, 55

Hoe werkt het?

Je bestelt voor een vooraf afgesproken aantal deelnemers de lessen. Junior Campus verzorgt voor elke deelnemer een eigen tasje met alle benodigde materialen die tijdens de lessen nodig zijn (o.a. schriftje, elastiekjes, knijpers, roerstaafjes, ballonnen, kneedgum, schroefjes en nog veel meer). Dit doen we om de school te ontzorgen. Het verzamelen en verpakken van de materialen kost namelijk veel tijd en schiet er vaak bij in. Buiten dat willen we er zeker van zijn dat elke leerling de juiste materialen heeft. Voor een goede leerervaring is het heel belangrijk dat alle materialen aanwezig zijn. De tasje worden op school afgeleverd.

De lessen kunnen op het digibord, dus klassikaal, of op de eigen pc, laptop, tablet of telefoon thuis of in de klas afgespeeld worden. De lessen zijn zo opgesteld dat de deelnemers geheel zelfstandig en in eigen tempo aan de slag kunnen met de opdrachten. Er is hierbij dus geen bevoegde leerkracht nodig.

De leerlingen krijgen toegang tot de lessen via een speciale webpagina. De leerlingen kunnen via een algemeen wachtwoord voor de school toegang krijgen. Er worden hierbij op geen enkele wijze persoonsgegevens van de leerlingen met Junior Campus gedeeld. Junior Campus meet alleen het totale aantal gebruikers. Wel zo veilig.

Tijdens de online lessen worden de leerlingen uitgedaagd om zelf na te denken, te experimenteren en onderzoek te doen.

  • 6 uitdagende en onderzoekende lessen
  • Elke deelnemer ontvangt zijn eigen materialenbox

  • Toegang tot een eigen leeromgeving (eigen webpagina)
  • Veilig, er worden geen persoonsgegevens gedeeld
  • Alles wat je nodig heb voor het onderzoeken en uitvoeren van proefjes vind je in de materialenbox. Je kan dus gelijk aan de slag!

  • Inclusief een handig rugzakje en een (laptop) sticker.

Prijsinformatie

Online lessenserie Science Lab Junior

44,50per leerling
  • 6 online lessen
  • eigen leeromgeving
  • alle benodigde lesmaterialen verpakt per les per leerling
  • excl. verzendkosten materialen

De getoonde prijsinformatie is per leerling voor de volledig lessenserie geluid inclusief de oneline lessen, lesmaterialen en de leeromgeving.

Voor grotere groepen (>25 leerlingen) of bij afname van meerdere online lessenseries is een korting mogelijk. Neem contact met ons op om een gedetailleerde offerte te ontvangen. In overleg is maatwerk mogelijk. We vinden altijd een passende oplossing.

Veel scholen maken gebruik van landelijke en/of lokale subsidieregelingen ter stimulering van onder andere OOL, W&T, leerlingen achterstand, Covid, 5e schooldag, kansengelijkheid, plusklas, Burgerschap en werkdrukverlaging.

Junior Campus helpt graag bij het opstellen en indienen van de voorstellen!

Deze lessen ook bij jou op school ?