Een prachtige dag

Tijdsduur: 20 minuten

“Een prachtige dag”

Met positieve gedachten ontwikkel je meer zelfvertrouwen en een betere stemming. Door te werken aan positieve gedachten en positieve gevoelens zal je leven veranderen. Je weet beter wat je wilt en kan beter omgaan met alledaagse gebeurtenissen.

  • Wit papier
  • Stiften/potloden
Ongeveer 20 minuten

Leid de opdracht in met een voorbeeld uit je eigen dag. Door voor te doen (modelling) is het makkelijker voor de leerlingen om zelf kleine dingen te bedenken die vandaag goed gaan of fijn zijn. Denk met de leerlingen mee (met name de leerlingen die vastlopen), stel vragen over wat ze hebben gedaan, wat ze zien, etcetera. Ook hier geldt weer: klein, kleiner, kleinst.

Lesbeschrijving “Een prachtige dag”

Hoe het werkt?

  • De vragen gaan uit van een positieve uitkomst.
  • Je brein detecteert een verschil tussen de huidige situatie en de positieve uitkomst.
  • Daar wordt het onrustig van, en het gaat zijn best doen om dit verschil op te lossen.
  • Je hoofd wordt gevuld met positieve gedachten om te bewijzen waarom de vraag waarheid is.

Opdracht

Waarom is dit een prachtige dag?

Elke dag is gewoon een dag. De planeet draait een rondje om haar as en legt weer een stukje af op haar jaarlijkse tocht rond de zon.
Wat maakt een dag mooi of naar? Niets – behalve jouw gedachten over de dag.

Door jezelf deze vraag te stellen wordt je hoofd gevuld met positieve gedachten. En niet alleen dat – je gaat wennen aan het idee dat elke dag een prachtige dag kan zijn als jij ervoor kiest het zo te zien.

Schrijf op, of teken waarom dit een prachtige dag is.

Als je klaar bent, deel je met anderen (in je tafelgroep, in tweetallen, of klassikaal) waarom dit voor jou een prachtige dag is.