Burgerschap!

In Blog
27 februari 2020
Door Heleen Woudstra

U kent ons waarschijnlijk van onze lessen Wetenschap & Technologie. Of het nu tijdens of na schooltijd was, veel kinderen hebben van Junior Campus les gehad in scheikunde, natuurkunde, biologie, filosofie, geluid, elektriciteit, heelal, water, bouwkunde, kettingreacties en het brein.

We zijn heel erg blij dat we een nieuwe reeks lessen kunnen aankondigen waar we de afgelopen tijd aan gewerkt hebben: Burgerschap! Tijdens deze lessen gaan we dieper in op wat het betekent om in een democratie te leven. Wat ze zelf kunnen doen om van invloed op hun eigen omgeving te zijn. Ze gaan hun eigen omgeving onderzoeken en kijken waar ze iets kunnen veranderen of verbeteren. Vervolgens maken ze een plan hoe ze de veranderingen of verbeteringen ook echt kunnen uitvoeren. Alles stappen van onderzoekend en ontwerpend leren komen in deze lessen ruimschoots aan bod.

De lessen zijn uitermate geschikt voor bijvoorbeeld een leerlingenraad, maar ook voor een hele groep of als naschoolse activiteit.

Mocht u interesse hebben in deze lessen of in een van onze andere lessen dan kunt hier bericht achterlaten of een mail sturen naar info@juniorcampus.nl.