Lesmethode Wereldorientatie

Wij zijn heel erg blij en trots dat we het nu eindelijk kunnen vertellen. In samenwerking met onze onze ontwikkelpartner WisMon hebben we een geheel nieuwe lesmethode Wereldoriëntatie ontwikkeld: Junior Wereld Campus.

Junior Wereld Campus is een geheel nieuwe methode voor Wereldoriëntatie waarin Onderzoekend en Ontwerpend Leren volledig geïntegreerd is. Met deze methode ontwikkelen basisschoolleerlingen zich als kritische en creatieve wereldburgers en krijgt OOL een vaste plek in het curriculum.

Wij geloven in toekomstbestendig leren dat start vanuit nieuwsgierigheid en plezier. De huidige tijd vraagt van leerlingen om vaardigheden te ontwikkelen waarmee ze in staat zijn creatieve oplossingen te bedenken, flexibel te zijn, kritisch te denken, samen te werken en doorzettingsvermogen te tonen.

Junior Wereld Campus biedt een compleet programma voor de groepen 3 t/m 8 en is volledig gebaseerd op Onderzoekend en Ontwerpend leren. Het is een laagdrempelige kant-en-klare methode, die weinig voorbereidingstijd vraagt en zo de drempel voor Onderzoekend & Ontwerpend leren wegneemt en bovendien alle kerndoelen van Oriëntatie op Jezelf en de Wereld dekt, inclusief wetenschap en techniek.