Geluk weggeven

Tijdsduur: 5 minuten

Geluk weggeven

Het is belangrijk om je liefde te uiten, complimenten te geven en te ontvangen en hulp te vragen en te bieden. Hier houdt iedereen een positief gevoel aan over.
Naast ontvangen moeten we dus niet vergeten om vooral ook te geven.

Ongeveer 5 minuten

Benadruk het belang van geven. Vraag de dagen na de Geluksdag nog eens na wie zijn of haar gelukspoppetje al heeft weggegeven, hoe het voelde en hoe de reactie van de ontvanger was. Door erover te vertellen kunnen de leerlingen een mooi moment nog eens herbeleven (sprankelmomentje).

Lesbeschrijving geluk weggeven

Bedenk wie in jouw omgeving een gelukspoppetje kan gebruiken. Iemand aan wie je wilt laten weten dat je aan hem of haar denkt en dat je die persoon (nog) meer geluk wenst. Misschien iemand die het even niet mee zit, iemand van wie de gezondheid wat minder goed is, iemand die iets nieuws of spannends gaat doen of gewoon iemand die je lief vindt.

Het is fijn om iets te geven of te krijgen, als het uit een goed hart komt. Al is het zoiets kleins als een gelukspoppetje.

Als je weet aan wie je het gelukspoppetje gaat weggeven, bedenk dan ook even wanneer je dat wilt of kunt doen. Niet vergeten hoor!