Recept voor een gelukkig schooljaar

Tijdsduur: 20 minuten

Slot activiteit: Recept voor een gelukkig schooljaar

Alle thema’s kunnen in deze opdracht terugkomen. Deze opdracht is een mooie afsluiter als je de Geluksdag in het begin van het schooljaar uitvoert.

  • Strookjes papier (evenveel als aantal leerlingen)
  • Een leuke schaal
  • Een lepel
  • Permanent markers
  • Vel A3 papier of digibord
  • Digibord om de verschillende thema’s van The Happy Game te tonen.

Ongeveer 20 minuten

wees bij deze laatste opdracht vooral een verbinder, degene die alle thema’s/aspecten nog eens benoemd, en samen met de leerlingen bedenkt hoe jullie wat je vandaag hebt ontdekt, kunt toepassen in de klas. Wat kunnen jullie met elkaar doen en afspreken om er een zo gelukkig mogelijk jaar voor iedereen van te maken?

Slot activiteit: Recept voor een gelukkig schooljaar

Samen met de leerlingen bedenk en bespreek je de ingrediënten voor een gelukkig schooljaar. Wat kunnen jullie allemaal doen (kijk nog eens naar de onderstaande 8 thema’s) voor meer geluk in de klas?

geluks thema's happy game - Junior Campus geluksdag

Ieder kind, of tweetal, bedenkt een woord (ingrediënt) dat we nodig hebben of kunnen doen. De ingrediënten verzamelen we op het digibord of een groot vel papier, zodat we kunnen zien wat er allemaal al genoemd is. Uiteindelijk komen de woorden op de strookjes te staan.

Doe alle strookjes in de schaal en roer goed. Iedere ochtend wordt er 1 ingrediënt uit de schaal gelepeld. Daar gaan we die dag dan extra op letten.

Bijvoorbeeld: complimentjes geven
We gaan die dag dan extra op complimenten letten.
Aan het eind van de dag reflecteren we: we kijken hoe het met de complimentjes is gegaan. Wie heeft een compliment gegeven of gekregen? En hoe voelde dat?