ONDERWIJS OP AFSTAND
JUNIOR CAMPUS GAAT DIGITAL

Vanwege de grote vraag naar digitale oplossingen omtrent Onderzoekend en Ontwerpend leren en Wetenschap&Techniek heeft Junior Campus een aantal nieuwe oplossingen ontwikkeld waardoor we scholen in de huidige tijd nog beter van dienst kunnen zijn.

Neem contact op

Onderwijs op afstand

Het is een rare tijd. Ook voor ons. We hebben de afgelopen maanden onze klanten niet kunnen helpen met het verder aanleren van de basisvaardigheden van Onderzoekend en Ontwerpend leren. Althans niet op de manier waarop we dat graag doen en goed kunnen: door persoonlijk aanwezig te zijn. Dat vinden we heel jammer en ook zonde, want er waren samen met ons al grote stappen gezet door veel scholen.

Maar op verzoek van en met behulp van een aantal van onze scholen hebben we een nieuwe manier gevonden waardoor we toch op de Junior Campus manier de leerlingen kunnen blijven ondersteunen bij het aanleren van de zo belangrijke vaardigheden van OOL.

Vanaf het nieuwe schooljaar is het mogelijk om een aantal van onze lessen door middel van instructievideo’s inclusief bijgeleverd materiaal te volgen. Op deze manier hoeft u geen externen in school te laten en kunnen de leerlingen toch hun onderzoekende basishouding en de basisvaardigheden van OOL verder blijven ontwikkelen.

ZELFSTANDIG LEREN MET INSTRUCTIEVIDEO’S EN MATERIALEN

Video leren

Een groot aantal van onze thema’s uit de lessenseries zijn ook beschikbaar als “video leren”. De school of BSO bestelt voor een vooraf afgesproken aantal deelnemers de videolessen. Elke deelnemer ontvangt een eigen tasje met de benodigde materialen. De lessen kunnen op het digibord, dus klassikaal, of op de eigen Ipad thuis of in de klas afgespeeld worden. De video’s zijn zo opgeteld dat de deelnemers geheel zelfstandig en in eigen tempo aan de slag kunnen met de opdrachten.

Elke reeks bestaat uit 6 lessen van ongeveer 45 minuten. Elke les heeft een eigen video met bijbehorend materiaalzakje. Er zijn vrijwel geen extra materialen nodig behalve soms water of een schaar. Tijdens de video’s worden de leerlingen uitgedaagd om zelf na te denken, te experimenteren en onderzoek te doen.

Bekijk ons aanbod

Onderstaand een voorbeeld les uit de Science Lab lessenserie

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid.
Ik Accepteer

LEREN IN JE EIGEN TIJD

Digitale lesbrieven

Junior Campus heeft een aantal digitale lessenseries ontwikkeld waarmee de leerlingen zelfstandig aan de slag kunnen. Voor de lessen is weinig speciaal materiaal nodig zodat de lessen ook gemaakt kunnen worden als er sprake is van thuisonderwijs. In de lessen wordt veel aandacht besteed aan de onderzoekvaardigheden. De lessen zijn beschikbaar in PDF formaat en kunnen gemaild worden maar ook klaargezet worden in bijvoorbeeld Classroom. Er kan een speciaal email adres aangemaakt worden waar de leerlingen eventueel hun opdrachten naar kunnen sturen.

Bekijk ons aanbod

BEGELEIDING BIJ PROJECTEN OP AFSTAND

Virtueel leren

Het is mogelijk om daar waar nodig, kleinere groepen te begeleiden via Zoom of Team. Op deze manier blijft het contact bestaan met de Junior Campus docent en kunnen eventuele vragen en opmerkingen gelijk besproken worden. Dit is bijvoorbeeld mogelijk bij de begeleiding van redactie- en leerlingraden.

Bekijk ons aanbod
Afbeelding van een mindmap

Hoe werkt het?

Meer informatie over ons digitale aanbod?

Neem contact op!

Informatie aanvraag