KICK START YOUR MIND2021-03-16T11:23:51+01:00

KICK START YOUR MIND

Home/Portfolio/KICK START YOUR MIND

KICK START YOUR MIND

Veel brugklassers hebben al een overwegend “vaste” mindset: bij moeilijke of uitdagende opdrachten en taken hoor je snel: “dat kan ik niet”, “dat kost teveel moeite”.
Ze vergeten het woordje ‘nog’. Leerlingen met een op groei gebaseerde mindset blijven geïnteresseerd, ook als de leerstof moeilijk wordt. Kinderen die sterk denken vanuit een vaste mindset geloven dat hun persoonlijke eigenschappen vaststaan. Je bent met een bepaalde ‘hoeveelheid’ intelligentie en kwaliteiten geboren en daarmee zal je het de rest van je leven moeten doen. Kinderen die sterk denken vanuit een groei mindset daarentegen geloven dat ze zichzelf steeds kunnen blijven verbeteren en ontwikkelen.

Om brugklassers uit hun vaste mindset te halen en een op groei gerichte houding te helpen ontwikkelen biedt Junior Campus de training kick start your mind. In deze bewustwordingstraining onderzoeken jongeren de werking van hun brein, leren ze dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor de staat van hun hersenen en waarom het belangrijk is om je brein goed te verzorgen en hoe je dat doet. Ze ervaren ook dat je ergens beter in kan worden door te oefenen en door te zetten.
Bij een goede verzorging van het brein en creëren van optimale leeromstandigheden, hoort ook voldoende lichaamsbeweging. In samenwerking met Sander Brinkhuijsen Sportevents vullen we het dagprogramma aan met een kickboksclinic, waarbij de leerlingen ervaren hoe snel ze kunnen leren. Bovendien biedt dit de mogelijkheid om na de fysieke inspanning onderzoek te doen naar de invloed van lichaamsbeweging op hun leercapaciteit en daarmee op het belang van blijven sporten!

Les details

Geschikt voor: Brugklas

Duur: beschikbaar als thema dag en themalessen serie

Themadag: 2 dagdelen van 120 minuten incl. 1 kickboksclinic van 60 minuten

Themalessen: 6 lessen van 60 minuten

Leeftijd: leerlingen van brugklas, Groep 7, Groep 8

Begrippen & Vaardigheden

Deelnemers leren de betekenis van de volgende begrippen:
Brein, hersenen, neuronen, verbindingen, reflexen.

Deelnemers oefenen de volgende vaardigheden:
Experimenteren, samenwerken, voorspellen, ontwerpen, waarnemen, samenhang ontdekken, kritisch denken, vastleggen, presenteren, verklaren, vertrouwen, vragen stellen.

Behandelde kerndoelen:
34, 41

Prijsinformatie

De prijzen van onze lessenseries en projecten zijn afhankelijk van de hoeveelheid deelnemers en de lessenserie (keuze uit 4,6, 8, 10 of 12 lessen) of project type. Zo komen wij bij groepen van groter dan 13 kinderen met twee docenten en hebben we voor sommige lessenseries meer materialen nodig.

Globaal kunt u rekening te houden met de volgende kosten opbouw:

  • Klassikale lessenseries op locatie: 12 tot 15 Euro per leerling per les van 60 minuten. Dit is inclusief de Junior Campus docent, gestructureerd lesprogramma en benodigde materialen.
  • Video lessen: 39,50 Euro per leerling per serie van 6 lessen. Dit is inclusief de video en benodigde materialen per deelnemer.
  • Training leerkrachten: prijs op aanvraag.

Neem contact met ons op om een gedetailleerde offerte te ontvangen. In overleg is maatwerk mogelijk. We vinden altijd een passende oplossing.

Veel scholen maken gebruik van landelijke en/of lokale subsidieregelingen ter stimulering van onder andere OOL, W&T, leerlingen achterstand, Covid, 5e schooldag, kansengelijkheid, plusklas, Burgerschap, werkdrukverlaging.

Junior Campus helpt graag bij het opstellen en indienen van de voorstellen!

Onze leerlingen zijn gewend om echt iets te maken? Gebeurt dat ook in jullie lessen?2020-05-05T19:25:13+02:00

In de lessen van Junior Campus staat het proces centraal en niet zo zeer het eindproduct. Op de vraag “wat gaan we vandaag maken” antwoorden we ook altijd “we gaan iets doen”. Dit betekent dat niet in alle lessen iets gemaakt wordt wat ze kunnen meenemen. Dit wordt echter vaak goed gemaakt door hele leuke en bijzondere activiteiten. En er zijn ook genoeg lessen waarin wel iets gemaakt wordt.

Zijn jullie lessen voor ieder kind geschikt?2020-05-05T19:29:18+02:00

Onze lessen zijn voor elk kind geschikt. Omdat we de groepen vaak klein houden en we bij grotere groepen een extra docent plaatsen, kan elk kind op zijn eigen niveau aangesproken worden en is er genoeg tijd voor persoonlijke begeleiding. De docenten worden ook getraind om per les en per groep het niveau en de activiteiten aan te passen.

Bij ons op school hebben we nog niets gedaan aan OOL, is dat erg?2020-05-05T19:30:41+02:00

Dat is geen probleem. Om OOL te borgen in het onderwijs is het belangrijk om eerst stap voor stap de basisvaardigheden die hierbij horen aan te leren en in te oefenen. Bij elke school starten we met de basisvaardigheden.

Voor de plusklas willen we graag de ouders informeren wat de leerlingen doen. Is dat mogelijk?2020-05-05T19:31:31+02:00

Om de ouders te informeren kunnen we een nieuwsbrief verzorgen. In deze nieuwsbrief stellen we ons voor, vertellen we wat onze werkwijze is en wat de leerlingen gaan leren. In de loop van de tijd sturen we updates.

Wat maakt jullie anders dan de andere aanbieders?2020-05-05T19:32:35+02:00

De aanpak van Junior Campus verschilt vaak van andere aanbieders. Bij Junior Campus doen de deelnemers alles zelf en houden we niet van demonstraties. Op deze manier kunnen ze hun eigen fouten maken en ervan leren. Alle stappen moeten ze bijhouden in hun eigen Junior Campus logboekje zodat ze altijd kunnen terugkijken.

Kunnen de nieuwkomers ook meedoen aan jullie lessen?2020-05-05T19:33:36+02:00

Onze lessen zijn juist heel geschikt voor de nieuwkomers. Hoewel ze niet alles direct zullen kunnen begrijpen leren ze heel veel nieuwe basisbegrippen zoals bijvoorbeeld zinken/drijven, hoog/laag, meer/minder, hard/zacht door de activiteiten die ze zelf doen.

Hoe kan ik als ouder mijn kind inschrijven voor een van de cursussen2020-05-05T19:34:44+02:00

Als de cursus op uw eigen school is, kunt u zich gewoon aanmelden via info@juniorcampus.nl ovv naam van het kind, de cursus en de school. Als het niet op de school van het kind is maar op een school in de buurt kunnen we overleggen of de school kinderen van andere scholen wil toestaan in de les. Mocht er helemaal geen cursus van Junior Campus bij u op school of in de buurt plaatsvinden, laat het ons dan weten en dan kunnen we contact met uw school opnemen om te kijken of er een cursus kan starten.

Contact

Wilt u uw leerlingen ook voorbereiden op de toekomst en ze de belangrijke vaardigheden meegeven, of heeft u nog meer informatie nodig van een van onze experts, neem dan snel contact met ons op door hier te klikken of een mail te sturen naar info@juniorcampus.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om geheel vrijblijvend een afspraak te maken.

Deze lessen ook bij jou op school ?

Wat onze klanten zeggen

“De afgelopen schooljaren hebben de kinderen van het Klaverblad met veel plezier de technieklessen gevolgd. Junior Campus zorgt niet alleen voor doordachte lessen, maar ook voor enthousiaste docenten die ook de leerkrachten kunnen begeleiden.Zo wordt techniek niet alleen inzichtelijk, maar werken de kinderen gemotiveerd aan hun opdrachten.”

“Wanneer ik een activiteit van Junior Campus inplan, zie ik dat deze erg gewild is.

De activiteit is altijd vol en de kinderen doen enthousiast mee, omdat de activiteit uitdaagt, laat ontdekken en kinderen zelf laat experimenteren.

Ze hebben plezier terwijl ze leren.”

Alvy Felter-Rakimin, Talentmakelaar Combiwel Junior

“Junior Campus verzorgd al een aantal jaar verschillende leuke workshops voor de Hildebrand van Loon school. De kinderen schrijven zich ieder seizoen weer met grote aantallen in voor de workshops.

De workshops zijn leerzaam en creatief. En de kinderen zijn dan ook altijd heel erg trots op hun zelfgemaakte resultaten.”

Mirella Kelders-de Jong, TSO Coördinator Hildebrand van Loon